השתתפתי בשני סוגים של קבוצות.
הקבוצה הראשונה הייתה קורס CBT. ובה למדתי את התיאוריה אודות חרדה חברתית – החל מהמקום במוח שאחראי על החרדה, ועד להסברים מה גורם לחרדה הזו ודרכי התמודדות. למדתי גם לזהות אמונות יסוד, מחשבות אוטומטיות, וכן התנהגויות ודפוסים של הימנעות, שקשורים לחרדה החברתית. הדברים הללו מבחינתי היו יומיומיים ומובנים מאליהם ולמדתי לשים לב לדברים הללו שמונעים ממני להתקדם.
בנוסף למדתי גם פרקטיקות חשובות שרלוונטיות להתמודדות עם חרדה:
1.טכניקות רגיעה של נשימות סרעפתיות, הרפיית שרירים הדרגתית ומיינדפולנס, שסייעו לי באותו זמן להרגיע את הגוף מהמתח המתמשך שכרוך בחרדה החברתית.
מאז הספקתי להשתמש בטכניקות הללו מספר פעמים, כאשר נתקלתי באירוע מעורר חרדה כמו לדבר בפני הכיתה במכללה או לפני דייט.
2. זיהיתי את התכנון המוקדם שכולל את כל ההתרחשויות האפשריות בתור גורם מעורר חרדה, ולמדתי על החשיבות של לפעול בצורה מאולתרת בלי תכנון מוקדם.
הקבוצה השניה הייתה במתכונת שבועית ארוכת טווח בה השתתפתי בערך שנה. בפועל, תרגלתי שם את הדברים שלמדתי בקבוצה הראשונה.
1.תרגלתי את האלתור. כמו להציג משהו בפני קבוצה או לצייר או לרקוד.
2.למדתי לא לחשוש ולדבר בפני קבוצה. הופתעתי מהעניין מהתגובות של הסביבה – עד לאותה תקופה הייתי בטוח שאני משעמם ושאם אדבר בקבוצה אני רק אפריע.
מהלך חכם שעשיתי בתחילת ההשתתפות שלי בקבוצה השניה היה להתחיל טיפול תרופתי (שמבוסס על ציפרלקס) בשילוב עם הטיפול הקבוצתי.
כעת, ההתנהלות היומיומית שלי הרבה הרבה יותר משוחררת ופתוחה. אני מסוגל לדבר עם אנשים בפתיחות, והמבט שלי כבר פחות מתאמץ להסתתר מהעיניים של הדובר השני. הצלחתי להתגבר על חששות שליוו אותי במשך עשור ולטוס לחו"ל, ואני מצליח לנהל שיחות חולין עם מלצרים ונותני שירותים למיניהם כשאני נמצא על ידם. הצלחתי להתנדב לשאת דברי ברכה באירוע עם 40 משתתפים.
אני ממש שמח שהשתתפתי בקבוצות הללו, ומודה מכל הלב לעמותת מים שקטים שמטפלת בנושא הזה באכפתיות ומתוך תחושת שליחות, שסייעה לי להתקדם עם הנושא הזה שמאוד מפריע לי בחיים.
קורס CBT + קבוצת חרדה חברתית (2017-2018)
יאיר ש.