"… האם אתם זוכרים את אותו הילד השקט בכיתה שמעולם לא הרים את ידו? או את עמיתכם בעבודה שכמעט ואינו מדבר בישיבות? כולנו מכירים אנשים כאלו, וכולנו סבלנו ממידה זו או אחרת של ביישנות, אך חלק מהאנשים סובלים מביישנות יותר מהמקובל. סרט דוקומנטרי זה עוסק בהפרעת חרדה חברתית. כיצד מרגישים אנשים הסובלים מהפרעה זו? איך ההפרעה משפיעה על חיי המשפחה? מה גורם לחרדה חברתית? ואיך ניתן לטפל בחרדה חברתית.
חרדה חברתית היא אחת משש הפרעות החרדה המוכרות והנפוצה ביותר. היא ידועה גם בשם פוביה חברתית (social phobia). חרדה חברתית משפיעה על מיליוני אנשים ברחבי העולם, היא גורמת לאנשים לחוש חרדה כמעט בכל סיטואציה חברתית. אנשים עם חרדה חברתית רגישים יתר על המידה למה שאנשים אחרים חושבים עליהם. כשהם נמצאים סמוך לאנשים אחרים הם חשים שהם נתונים לביקורת. הם חושבים שהם נראים טיפשים, חסרי יכולת, חסרי יכולת ביטוי, הם חושבים שאנשים מעריכים אותם לשלילה והדבר גורם להם למצוקה עזה. חרדה חברתית יכולה להופיע ברמות חומרה שונה, כך שאלו הסובלים במידה פחותה מהתופעה יכולים לתפקד בצורה סבירה, אך ייתכן שיעבדו בעבודה מתחת ליכולתם וייתכן שיימנעו מעבודה הדורשת מהם אינטראקציה חברתית. עם חרדה חברתית קשה מאוד להתחבר, ולפתח מערכות יחסים אינטימיות. במקרים קיצוניים אנשים מגיעים עד כדי הסתגרות מהעולם ונתמכים כלכלית על ידי משפחתם.
כולנו חווינו רגעים של ביישנות, אבל הפרעת חרדה חברתית וביישנות הם שני דברים שונים. ביישנים יכולים לחוש חוסר נוחות וחוסר רצון לעשות דברים מסוימים, אבל הם מסוגלים לעשות אותם, אך אנשים עם הפרעת חרדה חברתית נכנסים למצב של פניקה – פחד משתק וממש אינם מסוגלים לעשות אותם. בעוד אנשים עם הפרעה חברתית מוגבלים על ידי ההפרעה, ביישנים ממלאים תפקיד חשוב בחברה והחברה מכירה תודה לרבים מאלו המעדיפים את בדידותם: מתכנתים, מדענים, משוררים, סופרים. ביישנות היא בעיה רק כשהיא מגבילה אותנו, כשהיא מונעת מאיתנו לעשות את מה שאנחנו רוצים לעשות בחיים, כשהיא מונעת מאיתנו את ההנאות שבחיים כשהיא ולא מאפשרת לנו לעבוד בעבודה שאנחנו רוצים, כשהיא לא מאפשרות לנו להתחבר עם מי שאנחנו רוצים… "