עוד תוצאות

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

ביישנות

ביישנות היא הנטייה לחוש מתח, חוסר ביטחון ואי נוחות במפגשים חברתיים, במיוחד עם אנשים לא מוכרים. מדובר ברצף, כאשר ביישנות יתר עלולה התבטא בסימפטומים פיזיולוגיים כמו הסמקה, הזעה, דפיקות לב, כאבי בטן. אנשים ביישנים מודאגים ממה שאחרים יחשבו אודותיהם ויתרחקו מסיטואציות חברתיות. מרבית האנשים חשים מבוישים מפעם לפעם, ואצל חלק עוצמת הביישנות מונעת מהם להתרועע עם אחרים והדבר עלול להביא לבעיות במערכות יחסים ובעבודה.

 

חרדה חברתית וביישנות

האם חרדה חברתית היא בעצם ביישנות? מדובר במונחים עם חפיפה ניכרת. ביישנים לעתים קרובות יסבלו מחרדה חברתית. ואנשים הסובלים מחרדה  חברתית יכולים להיות ביישנים. אבל החפיפה אינה מושלמת

כשמדברים על ביישנות אנחנו מתייחסים לתכונת אופי המאפיינת את מכלול האינטראקציות החברתיות שלנו  ואינה מוגבלת לסיטואציות מסוימות או לאנשים מסוימים.לעומת זאת חלק מהאנשים הסובלים מחרדה חברתית לא יגדירו את עצמם כביישנים, אנשים אלו נראים חברותיים ותקשורתיים אך עדיין כבולים במחשבות תחושות והרגלים המושפעים מהחרדה ומעסיקים אותם ומטרידים אותם.

 

ביישנים יכולים להיות שלמים עם ביישנותם, אבל מי שסובל מחרדה בדרך כלל מבקר את עצמו על התנהגותו ואופיו – המחשבות האינסופיות, הנטייה לנתח יתר על המידה סיטואציות חברתיות, חרדת הציפייה. חרדה חברתית מתוחזקת במערך שלם של מחשבות ואמונות המופעלות לפני ואחרי סיטואציות חברתיות ועלולות לנהל את חייו של האדם.

 

אפשר לומר שאם הביישנות שלך מפריעה לך כנראה שאתה סובל מחרדה חברתית. אם אתה כועס ומבקר את עצמך על עצם ביישנותך כנראה שאתה סובל מחרדה חברתית. מצד שני, נזכור שיתכן גם מצב של אדם שאינו ביישן שיכול להיות חברותי ותקשורתי אך חרד חברתית, אדם כזה למרות התנהגותו הפתוחה יהיה נתון לחרדות, מחשבות אוטומטיות שליליות וקשיים המתעוררים בהקשר חברתי.

 

על מנת להתגבר על המעגל של מחשבות שליליות, התנהגויות נמנעות וביקורת עצמית המאפיין ביישנים הסובלים מחרדה חברתית, יש לטפל גם בהתנהגות וגם בצורת החשיבה. המטרה היא להגיע למקום של קבלה עצמית באמצעות הפחתה בביקורת העצמית ולשנות צורות חשיבה שגויות שבראשן האמונה שאני לא מסוגל לעמוד בסטנדרטים החברתיים הנדרשים

 

אנחנו משיגים את המטרות האלה באמצעות חשיפה לסיטואציות חברתיות ובחינה ועיבוד מחדש של הצורה שאנחנו תופסים את עצמנו ואת העולם בהקשר של אותן סיטואציות חברתיות.

 

כיצד מתמודדים עם ביישנות יתר במים שקטים

במים שקטים אנחנו מציעים מגוון דרכים המתאימות לייחודיות ולקשיים הספציפיים של מי שרוצה לדעת איך להתגבר על ביישנות וחרדה חברתית:

קבוצות – הקבוצות השונות במים שקטים מגיעות לשינוי באמצעות עבודה ועזרה הדדית של חברי הקבוצה. הקבוצות מציעות פלטפורמה לחשיפה חברתית, בחינה של מחשבות המתעוררות באמצעות החשיפה ושינוי של אמונות יסוד ודרכי חשיבה. קבוצות המשלבות תרגילי תיאטרון, קבוצות טיפול רגשי וקבוצות יחסים בין אישיים. הקבוצות מותאמות אינדיבידואלית על פי צרכיו של הפונה.

טיפול התנהגותי קוגניטיבי פרטני – יש מי שיעדיף לעבוד אחד על אחד עם פסיכולוג ולבחון בצורה מדוקדקת מחשבות ואירועים בחיי היום יום ובנפשו ומתוך כך לגבש ולשנות אמונות יסוד. פסיכולוג התנהגותי קוגניטיבי ילמד טכניקות לשינוי חשיבה וייבנה ביחד עם המטופל משימות חשיפה

טיפול התנהגותי קוגניטיבי קבוצתי – טיפול התנהגותי קוגניטיבי הכולל לימוד של טכניקות להתגברות על חרדה חברתית תוך יישום הנלמד באמצעות הקבוצה.

ליצירת קשר

ובדיקת התאמה לקבוצה

* למי שפונה עבור אדם אחר, למי שמקבל תמיכה מביטוח לאומי על רקע נפשי ולבעלי לקות תקשורת (ASD) אנא לחצו כאן לעוד אפשרויות >>