עוד תוצאות

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

קורס CBT למתמודדים עם חרדה חברתית ופחד קהל

הקורס אינו פעיל. לקריאה על קבוצה בנושא חרדה חברתית לחצו כאן.

 

למי מיועד הקורס?

 

הקורס מיועד לכל מי שמרגיש קושי בסיטואציות חברתיות, ובפרט חרדת קהל. הקורס רלוונטי במיוחד למי שמחפש תהליך טיפולי קצר טווח וממוקד מטרה לנושאים מסוימים.  הקורס יכול להוות נקודת פתיחה טובה להכרות עם עולם התוכן של טיפול קוגניטיבי התנהגותי (CBT).

הקורס מופעל על ידי העמותה באופן פרטי, מובטחים סודיות וחיסיון מלא ללא רישום במערכת בריאות הנפש בשום צורה.

הקורס מתקיים בשישי בצהריים ומתאים לאנשים עובדים או לומדים.

 

מהו CBT?

 

שיטת טיפול קוגניטיבית-התנהגותית (cognitive behavioral therapy). שיטה זו היא ממוקדת טיפול בסימפטום, מבוססת מחקר וקצובה בזמן. שיטה זו נמצאה במחקרים רבים כיעילה להתמודדות עם חרדות שונות בכלל וחרדה חברתית בפרט. השיטה מתייחסת בעיקרה להיבטים הקוגניטיבים (דפוסי חשיבה) וההתנהגותיים (המנעות והתנהגויות ביטחון) אשר משמרים את החרדה ופוגעים בתפקודו של האדם, ופחות מתרכזת בגורמים להתפתחות ההפרעה.

 

מבנה הקורס

 

הקורס נמשך על פני 10 שבועות רצופים (רוב המפגשים הינם קבוצתיים ונמשכים שעה וחצי אחת לשבוע. במהלך הקורס יערך גם מפגש אישי). במהלך הקורס יינתן מידע רלוונטי על מהות החרדה, מאפייניה ואופן פעולתה מבחינה גופנית, מחשבתית והתנהגותית. לאחר מכן יינתנו כלים להתמודדות עם החרדה בכל אחד מהמישורים: הגופני (הרפיות, ודמיון מודרך), המחשבתי (זיהוי הטיות חשיבה, אתגור מחשבתי וניסוח מחשבות חלופיות) וההתנהגותי (זיהוי תחומי הימנעות וחשיפות הדרגתיות).

חשיפות– שבירת דפוסי המנעות האופייניים למתמודדים עם חרדה, וחזרה לפעילות המעוררת חרדה בצורה הדרגתית לצורך החלשת החרדה. הניסיון מראה כי שילוב בין שתי גישות אלו- הגישה המתבוננת בצורה לא שיפוטית, והגישה המתמודדת מביאים לשינוי משמעותי בסימפטומים של החרדה, ובאיכות החיים. כמובן, עם תרגול.

חשוב לציין כי הדגש במפגשים עצמם הוא לימוד הכלים, ותמיכה וכיוונון מול הקשיים שביישומם. מהמשתתפים בקורס מצופה לתרגל את השימוש בכלים בין המפגשים ("שיעורי בית"), והתקדמותם תלויה בכך. על אף שההשתתפות בקורס מהווה חשיפה ותרגול חברתיים בפני עצמם, זהו אינו הדגש העיקרי בקורס.

 

סילבוס*

מפגש 1: היכרות, הגדרת מטרות ואפייון החרדה של כל משתתף.

מפגש 2: מהי חרדה, מה ההבדל בין חרדה לפחד, ומה מרכיב את תגובת החרדה

מפגש 3: סימפטומים גופניים והכלים להתמודדות עמם

מפגש 4: עבודה קוגניטיבית: זיהוי מחשבות אוטומטיות והטיות חשיבה

מפגש 5: עבודה קוגניטיבית: איתגור קוגניטיבי וניסוח מחשבות חלופיות

מפגש 6: עבודה התנהגותית: הסבר תיאורטי על הימנעות, חשיפות, ניסוי התנהגותי, ובניית היררכיית חשיפות (תרגול במהלך השבוע)

— מפגשים פרטניים עם כל משתתף/ת למיקוד אישי והצבת מטרות – יתקיים בימים נפרדים ממפגשי הקורס 

מפגש 7:  עבודה התנהגותית: תרגול חשיפות במפגש (כולל תרגול עצמאי של חשיפות במהלך השבוע)

מפגש 8: עבודה התנהגותית: המשך עבודה על חשיפות (כולל תרגול עצמאי של חשיפות במהלך השבוע)

מפגש 9: אינטגרציה ועבודה על אמונות יסוד (המשך תרגול חשיפות)

מפגש 10: חזרה וסיכום

*(נתון לשינויים בהתאם לצרכים המשתנים בכל קבוצה)

להרשמה 

 

קורס מול טיפול פרטני

 

בעוד שלטיפול פרטני יש את הייתרון של התאמה מדוייקת לצרכים ולקשיים של הפונה הספציפי, ההשתתפות בקורס מאפשרת היכרות עם אנשים נוספים המתמודדים עם קשיים דומים, דבר אשר יכול לחזק ולעודד. בנוסף, בעוד שאותם כלים נלמדים הן בטיפול הפרטני והן בקורס, הקורס מאפשר לקבל השראה לדרכי יישום שונות של כלים אלו אצל אנשים שונים, דבר שעשוי לעודד את ההתמדה והמחוייבות לתהליך.

 

מה אומרים המשתתפים?

חוויות אישיות של משתתפים ממחזורים קודמים:

"החלטתי להירשם לקורס לאחר כמה שנים של סבל מחרדה חברתית. אני אדם ביישן בטבע שלי, אבל זה התחיל ממש להחמיר מתקופת השחרור מצה"ל. היה לי קושי בפעולות יומיומיות פשוטות כמו שיחות טלפון, לגשת ולשאול משהו אנשים זרים,ומפגשים חברתיים, וכו'.עם הזמן הפסקתי אפילו לצאת עם חברים. לקח לי המון זמן להבין ממה אני סובל לא ידעתי שיש כזה דבר חרדה חברתית ורק לאחר שקראתי את התסמינים באינטרנט הבנתי סוף סוף מה הבעיה שלי. החלטתי להירשם לקורס cbt ללמוד איך לטפל בבעיה,וזה היה אחת ההחלטות היותר טובות שלקחתי בחיי.  הקורס עזר לי המון גם להבין מה הבעיה, לשנות את דרכי החשיבה, דרכים להירגע במצבי לחץ, ולהכיר עוד קבוצה של אנשים מדהימים שסובלים מאותה בעיה כמו שלי ואני לא מתמודד עם זה לבד. הקורס הועבר בצורה מאוד מקצועית ומעמיקה.  כבר באמצע הקורס עזבתי את מקום העבודה הלכתי לראיונות עבודה, מצאתי עבודה חדשה ואני חווה חשיפות כל יום. יש לי עוד דרך ארוכה,אבל את הצעדים הראשונים כבר עשיתי ואני אסיר תודה למאיה לעמותת מים שקטים על כך"

 

"החוויה שלי בקורס הייתה טובה מאוד, ובתור אחד שהיה נוכח בכל המפגשים, המלצה שלי רצוי מאוד לא לפספס למרות שניתן להשלים אבל לטיפול בקבוצה יש ערך מוסף לא מבוטל. קבלתי כלים להמשיך הלאה,ו יש צורך להתמיד ולעבוד על התרגולים גם לאחר סיום הקורס כי קל לחזור לדפוסי התנהגות קודמים. כדאי מאוד להשקיע ולעשות את התרגולים במהלך הקורס זה משאיר טעם טוב ותחושה שהטיפול פרודוקטיבי ויעיל. והכלים הללו עובדים אם עובדים אותם. וכן, מומלץ מאוד למי שסובל מחרדה חברתית."

עוד חוויות של משתתפים ממחזורים קודמים:

"הצלחתי לדבר מעל במה בפני 150 איש, שיחסית לתחילת הסדנה זה היה בגדר דימיון בלבד" –  משה ז.

"אני מצליח לנהל סמול טוק עם מלצרים ונותני שירות והשיא היה כשהתנדבתי לשאת דברי ברכה באירוע עם 40 משתתפים".  יאיר ש.

"אני משתתף בכל מקום ציבורי כמו מפגש גדול עם חברים במקום עבודה ולא נמנע כמו בעבר" – א.

"מנחת הקורס מקסימה, קשובה ומלאת אנרגיות" – מ.

 

מנחת הקורס: טל תבור – פסיכולוגית קלינית

 

פסיכולוגית קלינית מומחית (MA בפסיכולוגיה קלינית). מטפלת כיום בבני נוער ומבוגרים בקליניקה פרטית בתל אביב, בגישה קוגניטיבית התנהגותית ודינאמית. מרצה לפסיכולוגיה במכללת ברושים ומנחת סדנאות להעלאת המודעות למצוקה נפשית בקרב בני נוער. במסגרת עבודת התזה, עסקה במחקר יעילות הטיפול הקבוצתי בחרדה חברתית במרפאת חרדה בביה"ח גהה, תחת הנחייתה של ד"ר צופי מרום. התמחתה במסגרות ציבוריות רבות, ביניהן מרפאה לבריאות הנפש בביה"ח הלל יפה, מרפאה לבריאות הנפש ברחובות, מחלקה למשברי חיים ודכאון בביה"ח שלותה, ושירתה כקב"נית בחיל האוויר. עבדה בתחום הסיוע ההומניטרי באיים הקאריביים לאחר הוריקן והתמחתה בסיוע קהילתי בעתות משבר. מאבחנת ומטפלת בהפרעות חרדה, מצב רוח, קשיי הסתגלות, משברי חיים, קשיים בין אישיים, טראומות, ושאלות זהות.

 

 

ליצירת קשר

ובדיקת התאמה לקבוצה

* למי שפונה עבור אדם אחר, למי שמקבל תמיכה מביטוח לאומי על רקע נפשי ולבעלי לקות תקשורת (ASD) אנא לחצו כאן לעוד אפשרויות >>